14. April 2015

Roghan Josh

 
سلام به همه دوستان و همراهان عزیزم  با کلی تاخیر سال نو رو به همگی تبریک میگم و آرزو دارم سالی سرشار از آرامش سلامتی و شادی  پیش رو داشته باشیم بعد از کلی تعطیلی آشپزخونه و تنبلی امروز براتون یه خوراک خوشمزه هندی پاکستانی دارم اگر خوراکهای پر ادویه رو دوست دارید روغن جوش گزینه خوبی برای شماست یه توضیح کوچیک درباره خوراک میدم و بعد روش تهیه رو روغن جوش در واقع ریشه ایرانی داره و از آشپزخونه ایران به آشپزخونه کشمیر وارد شده و در واقع به  خوراکی  از گوشت گوسفند گفته میشه  که با ادویه فراوان در روغن پخته میشه اگر دوست داشتید  تو ویکی پدیا میتونید در مورد این خوراک بیشتر بخونید .
 
مواد لازم :
ماست دویست و پنجاه گرم
گوشت گوسفند یک کیلو گرم
پیاز خرد شده یک عدد
زنجبیل یک تکه کوچک (سه سانت )
فلفل سفید یک دوم قاشق چایخوری
پودرهل - تخم گشنیز- زیره
از هر کدام یک قاشق چایخوری
ادویه گراماسالا و زردچوبه
از هر کدام یک قاشق چایخوری
پودر میخک یک دوم قاشق چایخوری
دانه فلفل سیاه هشت عدد
گشنیز خرد شده دو قاشق غذا خوری
سیر چهار حبه
 بادام دو قاشق غذا خوری
روغن چهار قاشق غذا خوری
آب سیصد میلی لیتر
و نمک به میزان لازم
 
 
روش تهیه :
در تهیه خوراکهای هندی ادویه نقش مهمی دارند پس بهتر هست سعی کنید ادویه هایی که لازم هست رو تا جایی که امکانش هست تهیه کنید تا مزه واقعی خوراک به دست بیاد خب اولین کاری که میکنیم توی یه ظرف صاف و بزرگ ماست و فلفل سفید رو کاملا مخلوط کرده و تکه های گوشت رو به ماست اضافه میکنیم با دست و یا قاشق خوب هم میزنیم تا گوشتها به ماست آغشته بشه در ظرف رو بسته و در یخچال بهش استراحت میدیم مرحله بعد این هست که تمام ادویه ها (به جز گراماسالا - زردچوبه -نمک و گشنیز خرد شده ) رو به همراه سیر بادام و زنجبیل همراه با چهار قاشق آب در میکسر ریخته و میکس میکنیم تا به صورت پوره و یا خمیری در بیاد روغن رو در تاوه ریخته (در صورت دلخواه میتونید از روغن حیوانی استفاده کنید ) کمی که گرم شد پیاز های خرد شده رو اضافه میکنیم با حرارت کم تفت میدیم تا طلایی بشن بعد پوره ادویه ها و زردچوبه رو اضافه میکنیم و مرتب هم میزنیم تا عطر ادویه در بیاد تو این مرحله مخلوط گوشت و ماست رو افزوده با حرارت زیاد به هم زدن و سرخ کردن ادامه میدیم کمی که سرخ شد حرارت رو کم کرده مقداری از آب رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم تا گوشت بپزه هر چند وقت یکبار گوشت رو چک کنید اگر نیاز داشت کمی آب بهش اضافه کنید تمام آب رو یکباره نریزید ماست خودش به  اندازه کافی خوراکتون رو آب دار میکنه وقتی که گوشت پخت نمک ادویه گراماسالا و گشنیز خرد شده رو اضافه کرده با حرارت خیلی کم حدود پانزده تا بیست دقیقه بهش زمان بدید تا خوراکمون جا بیفته و به اصطلاح روغنشو پس بده این مرحله رو میتونید در فر داغ شده هم انجام بدید یعنی خوراک رو با در بسته بیست دقیقه در فر گرم شده بذارید تا جا بیفته انتخاب به خودتون بستگی داره من از گاز استفاده کردم  . خوراک بسیار لذیذی هست با کلی عطر و بو امیدوارم درست کنید و از خوردنش لذت ببرید . نوش جان
 
* من این خوراک رو با سینه و ران مرغ درست کردم میخواستم سریعتر آماده بشه به همین دلیل از مرغ استفاده کردم که با مرغ هم بسیار خوشمزه بود .

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen